המחלה הדיגיטלית ששורפת לכם 20% מהתיק (ולא, זו לא אינפלציה)

בזמן שאתם גוללים בחרדה בין כותרות על מלחמות, משברים וקריסות, הכסף שלכם מדמם בשקט בצד. הכירו את ה"גלילת אבדון" - המנגנון שגורם לכם למכור בשפל ולהחמיץ את העליות של פעם בחיים.

תגידו את האמת כמה פעמים מצאתם את עצמכם במיטה, ב-11 בלילה, גוללים וגוללים בחדשות? עוד כותרת על אינפלציה, עוד ציוץ על משבר במזרח התיכון, עוד סרטון בטיקטוק שצורח שהקריסה הגדולה כאן. זה מרגיש כאילו אתם "מתעדכנים", נכון? אז זהו, שלא. כן, קראתם נכון. אתם לא מתעדכנים, אתם מבצעים "גלילת אבדון" (Doomscrolling).
המושג הזה, שנכנס למילון רשמית רק לאחרונה, מתאר צריכה כפייתית של תכנים שליליים שמעוררים חרדה. בעברית קוראים לזה "גלילת אבדון". וזה לא סתם הרגל מגונה עבור הכסף שלכם, מדובר באויב מספר אחת.
למה אנחנו עושים את זה לעצמנו? כי המוח שלנו מחווט אבולוציונית לחפש איומים. פעם זה עזר לנו לא להיאכל על ידי נמר, היום זה גורם לנו להינעל על כותרות קטסטרופליות. האלגוריתמים של הרשתות החברתיות יודעים את זה ומאכילים אותנו בעוד ועוד פחד כי זה מה שמשאיר אותנו "דבוקים" למסך.
עבור משקיע, זה הרסני. במקום לנתח מספרים, אתם פועלים מהבטן. עודף מידע מקוטע ושלילי פשוט מוחק לכם את היכולת לחשוב רציונלית.
בואו נדבר במספרים, כמה זה עולה לנו? מחקר של Wells Fargo מצא ששני שלישים מהמשקיעים מודים שהם חוטאים בגלילת אבדון, במיוחד כשהשוק יורד. התוצאה? "מכירה בפאניקה"
הנה נתון שיעזור לכם להבין את הסכנה. משקיע ב-S&P 500 שהחמיץ רק את 20 הימים הטובים ביותר ב-20 שנה האחרונות, ראה את התשואה שלו צונחת לאפס. גלילת האבדון גורמת לכם לצאת בדיוק כשמפחיד, ולשבת "על הגדר" בזמן שהשוק טס למעלה.
אבל רגע, זה לא רק אתם. גם לעיתונות הכלכלית ולחברות הניהול יש אחריות. הצפת המידע המטורפת, כל דקה התראה, כל שעה "מבזק מיוחד", יוצרת רעש שקובר את הנתונים המהותיים. כשהעיתונות משתמשת בכותרות מפחידות, היא דוחפת אתכם ישירות לזרועות הפאניקה.
חברות הניהול צריכות להבין ששקיפות זה חשוב, אבל הצפת לקוחות בנתונים לא רלוונטיים רק גורמת להם לבדוק את האפליקציה כל חמש דקות. ומי שבודק כל חמש דקות, סופו למכור בטעות.
אז איך מנצחים את האלגוריתם ושומרים על הכסף?
1. דיאטת מידע: תקציבו זמן לחדשות. 15 דקות בבוקר, 15 דקות בערב. זהו.
2. נתקו התראות: מחקו את אפליקציות המסחר מהמסך הראשי. אתם לא צריכים לדעת מה מחיר המניה שלכם בזמן שאתם בתור לקופה.
3. תכנון אקטיבי: במקום לקרוא פוסטים בטיקטוק, תחזרו לתוכנית העבודה המקורית שלכם.
בשורה התחתונה,בעידן של היום, המשקיעים שירוויחו הם לא אלו שיש להם את המידע הכי מהיר, אלא אלו שיש להם את המשמעת הכי חזקה. תנתקו את הקשר בין ה"פיד" לבין ה"תיק". הכסף שלכם יודה לכם, וגם השינה שלכם.
כי בסוף, השוק הוא מנגנון להעברת כסף מהאנשים חסרי הסבלנות (הגוללים) לאנשים הסבלניים. אל תהיו הגוללים.

הגעת עד לכאן? כנראה שזה בול בשבילך!
מלאו את הטופס לקבלת הצעת מחיר
*אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה במוצרים פיננסיים מכל מין וסוג שהם.