קרן השתלמות

קרן השתלמות

קרן השתלמות היא קופת חיסכון, שנועדה במקור לשמש את העובדים למימון השתלמויות כגון כנסים מקצועיים ולימודי המשך, אולם כיום משמשת על פי רוב כאפיק חסכון כללי לטווח בינוני

קרן השתלמות היא קופת חיסכון, שנועדה במקור לשמש את העובדים למימון השתלמויות כגון כנסים מקצועיים ולימודי המשך, אולם כיום משמשת על פי רוב כאפיק חסכון כללי לטווח בינוני – האפיק היחיד שלא לטווח ארוך, שנותר פטור ממס לאחר הרפורמות במיסוי שוק ההון בישראל.

לאחר שלוש שנות ותק בקרן ניתן להשתמש בכסף שנצבר בה, למימון השתלמויות או לימודים ללא תשלום מס. הפטור ממס ניתן לכל מטרה לאחר שש שנים לפחות (שלוש שנים במקרה של גבר מעל גיל 67 או אישה מעל גיל 64).

מאחר שהמדינה אינה מטילה כל מגבלות לגבי השימוש בכסף שנצבר בקרן לאחר תום שש שנים, ניתן לנצלו לכל צורך ולאו דווקא להשתלמות. עובדה זו הפכה את קרנות ההשתלמות לערוץ חסכון (פטור ממס) גרידא שבמקרים רבים אינו משמש כלל להשתלמות.

קרן השתלמות לשכירים

בשונה מההפקדות לקרן פנסיה, אותן מחויב המעסיק להפקיד, קרן השתלמות הינה זכות בלבד.

עובדים שכירים עם קרן השתלמות הם לרוב בדרגים גבוהים יותר או שהם חתומים על הסכם קיבוצי שמכורח זה הם זכאים להטבות נוספות מהמעסיק.

ההפקדה פטורה ממס עד לתקרה הקבועה, וכפי שיפורט בהמשך.

קרן השתלמות לעצמאים

עצמאים נהנים מהטבות מס ייחודיות בעת הפקדה לקרן השתלמות.

הטבות אלו כוללת את ההכרה בהוצאה לצורך הפחתת חבות המס, כמו גם הפטור ממס רווחי הון על כל רווחי הקרן.

תקרת ההפקדות לעצמאים אינו מותנה בגובה ההכנסות. כלומר גם עוסק פטור עם הכנסה זעירה יכול להפקיד את הסכום המקסימלי לקרן השתלמות.

לעתים בוחרים שכירים לפתוח במקביל תיק עצמאי במס הכנסה וזאת על מנת ליהנות מהטבות המיסוי.

שיעור ההפקדות הפטורות ממס

שכירים – הפטור ממס הוא על הפרשות מעסיק עד 7.5% מהשכר הקובע, ובתנאי שהעובד הפריש שליש מהפרשות המעסיק, וזאת עד לתקרת שכר שנתי של 188,544 ₪ (אם תפרישו יותר תחויבו במס רק עבור היתרה מעבר לסכום זה). עובדים מתחום ההוראה זכאים לפטור בשיעור גבוה יותר.

עצמאים – הפטור ממס הוא על הפקדות בשיעור של עד 4.5% מההכנסה החייבת (הכנסות פחות הוצאות מותרות בניכוי) מוכרות כהוצאה מוכרת. הפטור ממס רווחי הון הוא להפקדות עד לתקרה המקסימלית באותה שנה (20,520 ₪ בשנת 2024).

עובד שהוא גם עצמאי וגם שכיר – כשכיר הוא יקבל את הטבת המס בלי קשר לשאלה אם וכמה הוא מפקיד לקרן ההשתלמות כעצמאי. כעצמאי הוא יוכל ליהנות מהטבת המס עבור הפקדות לקרן השתלמות, שעונות על 2 התנאים הבאים: סכום ההפקדות לא עולה על 4.5% מהכנסתו החייבת באותה שנה, וסכום ההפקדות לא עולה על 4.5% מ"סכום התקרה" (שהוא ההפרש בין 270,000 ₪ לבין המשכורת שממנה הפריש המעסיק עבורו כספים לקרן השתלמות כשכיר ולכל היותר 188,544 ₪ שהיא המשכורת המירבית המאפשרת את הטבת המס לשכיר – נכון לשנת 2024).

גלה איך קרן השתלמות יכולה לעבוד בשבילך
מחכים לשמוע ממך! נשמח לבנות לך את הפתרון המתאים ביותר

נא השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מידע שימושי בנושא קרן השתלמות
מהי קרן השתלמות?
קרן השתלמות היא מסלול חיסכון המאפשר לחסוך כספים לטווח בינוני, תוך קבלת הטבות מס משמעותיות.
מה היתרונות העיקריים של קרן השתלמות?
היתרונות העיקריים כוללים הטבות מס, גמישות במשיכת הכספים לאחר תקופת החיסכון, ואפשרות לחיסכון לטווח בינוני.
מתי ניתן למשוך כספים מקרן השתלמות?
ניתן למשוך כספים למטרת השתלמות לאחר 3 שנים, או לכל מטרה ללא מס לאחר 6 שנים (3 שנים לגברים מעל גיל 67 ונשים מעל גיל 64).
האם ניתן להחזיק יותר מקרן השתלמות אחת?
כן, ניתן להחזיק מספר קרנות השתלמות, אך יש לשים לב לתקרת ההפקדות המזכה בהטבות מס.

ממליצים עלינו

מאמרים מקצועיים בנושא קרן השתלמות
אז מה אתם, משקיעים או מהמרים?

אז מה אתם, משקיעים או מהמרים?

איך זה שרוב האנשים שמשקיעים ישירות בשוק ההון מרגישים "מפסידים" בעוד שהתשואות של מוצרי החיסכון השונים הן תשואות חיוביות למרות שגם הם משקיעים בשוק ההון? • על משקיעים אמיתיים ועל סתם מהמרים

החזר מס על שנת שבתון

החזר מס על שנת שבתון – המדריך המלא

מורים ועובדי הוראה שיצאו לשנת שבתון עשויים להיות זכאים להחזר מס על שנת שבתון • גם אם התשלומים מקרן ההשתלמות פטורים ממס, בפועל רוב היוצאים לשנת שבתון משלמים יותר מס מכפי שהם חייבים

אולי יעניין אותך גם: